Warsztaty z pizzy neapolitańskiej
16maj17:0021:00Warsztaty z pizzy neapolitańskiej17:00 - 21:00 ProwadzącyŁukasz Kicelman
Szczegóły warsztatów
Serdecznie zapraszamy na warsztaty z pizzy neapolitańskiej 🙂 Podczas warsztatów dowiecie się, co znaczą w procesie wyrabiania ciasta słowa:hydracja, (TO- tem.
Szczegóły warsztatów
Serdecznie zapraszamy na warsztaty z pizzy neapolitańskiej 🙂
Podczas warsztatów dowiecie się, co znaczą w procesie wyrabiania ciasta słowa:
hydracja, (TO- tem. otoczenia, TK- tem.) kontrolowana, siła mąki, siatka glutenowa, itd.
Poznacie szczegółowy przepis na ciasto neapolitańskie, które będziecie mogli później przygotować w zaciszu swojego mieszkania, stając się prawdziwymi pizzaioli wśród rodziny i znajomych.
Każdy uczestnik otrzyma wydrukowany przepis na ciasto neapolitańskie, o którym będziemy rozmawiali i którego użyjemy i skosztujemy na warsztatach.
Będziecie uczestniczyć krok po kroku w przygotowaniu ciasta od podstaw, a z przygotowanego wcześniej wypieczemy pizzę rodem z ulic Neapolu.
W trakcie warsztatów będzie można zadawać pytania oraz zasięgnąć szerszej wiedzy na temat pizzy neapolitańskiej oraz jej wypieku w różnych warunkach.
Pizzę wypiekać będziemy w piecu opalanym gazem Goznay Roccbox oraz w piekarniku elektrycznym na kamieniu.
Zapewniamy produkty najwyższej jakości.
Program warsztatów:
- Przygotowanie ciasta na pizzę neapolitańską – teoria, proporcje, składniki i ich łączenie.
- Wyrobienie ciasta w mikserze, podział na kulki, technika kulkowania.
- Przygotowanie prostego sosu pomidorowego.
- Wypiek pizzy – wyjęcie kulek z kontenera, rozciąganie ciasta, przygotowanie i dodanie składników (topping), wypiek pizzy w dwóch rodzajach pieca.
- Degustacja oraz końcowe Q&A
Ilość miejsc ograniczona!
Serdecznie zapraszamy 🙂
Czas
2025-05-16 17:00 - 21:00